Informacije o prometnem režimu v času projekta Med narcise z busom

9. maj 2023

Izčrpne informacije o prometnem režimu v času projekta Med narcise z busom

Kot že v preteklih letih bo tudi letos v času cvetenja narcis aktiviran projekt Med narcise z busom. Z njim želimo prometno razbremeniti vasi pod Golico ter omogočiti obiskovalcem okolju in domačinom prijazen obisk narcisnih poljan.

Projekt se bo izvajal 13. in 14. maja, 20. in 21. maja ter 27. in 28. maja. Prometni režim bo vzpostavljen le v primeru ugodne vremenske napovedi. Morebitna odpoved vzpostavitve sistema bo objavljena v sredo pred prihajajočim vikendom na Facebook profilu Visit Jesenice in spletni strani visit.jesenice.si.

V primerjavi s prejšnjimi leti bo letos zaprta je lokalna cesta v Planino pod Golico, v Javorniškem Rovtu pa bo zaprta le lokalna/gozdna cesta proti Križovcu pri Nočevi mlaki. Zapori bosta postavljeni med 7. in 16. uro. Prehod preko zapor bo omogočen:

  • domačinom, ki živijo za zaporo. Le-tem je bil za enostavnejše prehajanje zapore omogočen prevzem t. i. vinjet,
  • lastnikom počitniških hiš in zemljišč
  • obiskovalcem domačinov, katerim obiskani domačini zagotovijo parkiranje na lastnih površinah,
  • invalidom,
  • interventnim službam (reševalci, policija, gasilci, GRS).

V času izvajanja projekta bo v vaseh pod Golico poostren nadzor medobčinskega redarstva.

Avtobusi organiziranih skupin bodo lahko potnike odpeljale mimo zapore do želenega cilja, a bo parkiranje za te avtobuse zagotovljeno na Jesenicah na območju Fiproma.  

Obiskovalce vabimo, da se poslužijo za projekt namenjenih parkirišč ob Občini Jesenice in na Skladiščni ulici med trgovino Lidl in podjetjem Hidria, ki so lahko dosegljiva začetni postaji avtobusne linije z info točko in prodajo avtobusnih kart. V izogib težavam in zastojem naprošamo lastnike vozil, da svoje vozilo parkirajo skladno z navodili prometne signalizacije.

Prometni_na__rt_Med_narcise_z_busom_2023.jpg

promet Med narcise z busom 2023.pdf

Želimo vam prijeten obisk, dobrodošli.