Med narcise z busom

Če doslej še nis’, le poskus’, med narcise pelje naj te bus.

Sporočamo, da se je projekt Med narcise z busom v letu 2023 končal. Hvala vsem, ki ste nas obiskali na trajnosten način. Vabljeni, da nas obiščete tudi v prihodnje.

 

 

Z narcisami pobeljena pobočja karavanških travnikov in vrhov so eno največjih čudes narave, ki v mesecu maju na Jesenice privabijo ljudi od blizu in daleč. Občina Jesenice bo ob koncih tedna v času cvetenja narcis in največjega obiska poskrbela za parkirišča v mestu in javni prevoz v Planino pod Golico, od koder se lahko podate občudovat narcisne poljane.

Prevoz v Planino pod Golico z osebnim vozilom, razen ob redkih izjemah, za obiskovalce v času izvajanja zapore ne bo mogoč.

Organiziran prevoz ter brezplačna parkirišča bodo vezani na dneve izvajanja cestne zapore v Planino pod Golico. Ob dnevih, ko se zapora ne bo izvajala, se bo v Planino pod Golico mogoče pripeljati z osebnim vozilom.

ZAPORA CESTE

Datumi: 13. in 14. maj, 20. in 21. maj ter 27. in 28. maj 2023

V primeru zelo slabega vremena so možne morebitne spremembe.

Za aktualne informacije pred prihodom spremljajte spletno in FB profil Visit Jesenice ter spletno stran in FB profil Občine Jesenice.

Lokacija zapor:

1. Cesta na Golico pri odcepu na ulico Staneta Bokala

2. Cesta proti Križevcu v Javorniškem Rovtu, pri Nočevi mlaki

NALEPKE – vinjete za domačine živeče na območju nad zaporo

Domačini (prebivalci, ki živijo na območju nad zaporo) ter lastniki vikendov v Planini pod Golico so v letošnjem letu upravičeni do avtomobilske nalepke – vinjete za enostavnejši redni prehod na zapori. Prevzamejo jo lahko vsak torek v prostorih Krajevne skupnosti Planina pod Golico med 12. in 15. uro ali na TIC Jesenice (Cesta maršala Tita 18) vsak delovni dan med 8.00 - 12.30 ter 13.00 – 16.00.

JAVNI PREVOZ  – avtobus

Na relaciji Jesenice Občina – Planina pod Golico – Jesenice Občina bodo stalno, brez voznega reda, vozili 4 avtobusi. Maksimalen predviden čas čakanja avtobusa je 20 min. Avtobus bo ustavljal še na avtobusni postaji Železniška postaja  ter Zdravstveni dom Jesenice. Psi na avtobusu niso dovoljeni.

Datumi voženj:  13. in 14. maj, 20. in 21. maj ter 27. in 28. maj 2023, med 7. in 19. uro

V primeru zelo slabega vremena so možne morebitne spremembe datumov izvajanja prevoza.

Za aktualne informacije pred prihodom spremljajte našo spletno stran in FB profil Visit Jesenice ter spletno stran in FB profil Občine Jesenice.

Cena: 5 € / osebo, otroci do 12. leta brezplačno.

Karto plačate le za relacijo Jesenice – Planina pod Golico, vožnja nazaj proti Jesenicam je brezplačna.

Karto boste lahko z bančno kartico kupili pred vstopom na avtobus (označen z narciso) na lokacijah:

-          postajališče pri Občini Jesenice

-          postajališče nasproti glavne Železniške postaje

-          na avtobusni postaji pri Zdravstvenem domu Jesenice

Plačilo z gotovino bo mogoče le na TIC Jesenice, ki bo v soboto in nedeljo odprt med 6.30. in 16. uro.

PARKIRIŠČA

Parkirišča so brezplačna. Najbližje avtobusno postajališče, kjer ustavi avtobus v smeri proti Planini pod Golico, je avtobusno postajališče Jesenice Občina.

Parkirišča za osebna vozila:

1. Parkirišče pred Občino Jesenice,

2. ob strani ceste enosmernega urejenega prometa na Skladiščni ulici (od trgovine Lidl na naslovu Skladiščna ulica 15 proti vzhodu v dolžini 800 m)

 

Parkirišče za turistične avtobuse:

1.       Poslovna cona Fiprom (parkiršče severno od stavbe C. Franceta Prešerna 36).

DODATNE INFORMACIJE

Obiskovalci s psi

Vsem pohodnikom, ki se boste ob omenjenih koncih tedna do rastišč narcis odpravili s svojimi štirinožnimi prijatelji priporočamo dve lepo urejeni pohodni poti, ki iz doline vodita do rastišč narcis in sicer Staro rudno pot ali Gajškovo pot. Psi na avtobusu namreč niso dovoljeni.