Mesec narcis

Praznik narcis 2024

 

Cvetoče narcise vsako leto maja pobelijo številne travnike v vaseh pod Karavankami. Organizatorji bodo tudi letos ob tem naravnem dogodku pripravili bogat program.

Zato bo v Planini pod Golico v času dveh koncev tedna (11., 12. in 18. ter 19. maja) spremenjen prometni režim. Obiskovalci se bodo v vas lahko pripeljali z lastnim prevozom, organiziranih avtobusnih prevozov s parkiranjem v dolini letos namreč ne bo. Parkiranje bo možno na označenih parkiriščih v vasi. Celodnevna parkirnina bo stala 5 evrov (plačilo bo možno le z gotovino), ki jo bo možno poravnati na info točki na avtobusnem postajališču na Prihodih.

Spremenjen prometni režim bo veljal le ob ugodnem vremenu in ob omenjenih terminih, ne bo pa veljala za domačine in lastnike zemljišč in počitniških objektov. V vasi bo poostren nadzor redarjev.

Bogat zabavni in kulturni program bo potekal na prireditvenem prostoru Pr Čop v Planini pod Golico ter na ostalih lokacijah v naselju. Praznik narcis bodo sicer letos oplemenitile pomembne obletnice: nova koča na Golici praznuje 40 let, Avsenikova skladba Na Golici 70 let od prve izvedbe, v maju pa bodo izbrali že 60. Miss narcis.

 

INFO LETAK PRAZNIK NARCIS 2024.pdf

 

praznik_narcis_2024-1.png

praznik_narcis_2024-2.png

Foto: Rovt na narcisah, avtor Miro Podgoršek