Gorenjska.bike

Prijetno pot, obilo uživanja ter srečno!

Avtor: Aleš Košir

gorenjska-bike-logo-svg.jpg

Gorenjska.bike je avtomatiziran kolesarski sistem na območju občin Cerklje na Gorenjskem, Jesenice, Naklo, Radovljica, Škofja Loka, Tržič, Bled in na območju Mestne občine Kranj.

V sistemu Gorenjska.bike je več kot 59 postaj, na razpolago pa več kot 351 koles. V Kranju se podsistem imenuje KRSKOLESOM, na Jesenicah JeseNICE bikes, v Škofja Loki pa se imenuje Ekoloka. Uporabniki si kolo lahko izposodijo oz. vrnejo na katerikoli postaji sistema Gorenjska.bike.

Seznam postajališč

Za uporabo je potrebna registracija v sistem. V sistem se uporabniki lahko prijavijo ali preko spletne strani Gorenjska.bike ali preko aplikacije za pametne telefone MOBILN.SI. Plačilo storitve je možno s kreditnimi karticami (Activa, Diners, Maestro, Mastercard, Visa, Visa Electron), preko mobilnega plačevanja (mBills, VALÚ Moneta) ali preko spletne banke (NLB Klik).

Ob registraciji uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo, ki ni prenosljivo. Uporabniki storitev sistema so lahko vse fizične osebe, starejše od 14 let. Vsaka kolesarnica ima samopostrežni terminal, ključavnice in kolesa. Uporaba je preprosta, izposoja in vračilo kolesa vzameta nekaj trenutkov. Pri vračilu kolesa uporabnik kolo potisne v ključavnico in preveri, da je vračilo uspešno zaključeno. Če je kolo uspešno vrnjeno, se na ključavnici pokaže modra lučka. Sistem deluje od marca do novembra.

Cenik izposoje

Vse navedene cene so z DDV. Čas uporabe koles znaša 840 minut na teden, časovno razpoložljivost za tedensko uporabo sistema lahko uporabnik koristi nepretrgoma ali si čas razporedi.

1. Letni paket   25,00 €

2. Mesečni paket   10,00 €

3. JeseNICE bikes – letni paket  10,00 €

4. eKOLOka - letni paket   12,50 €

5. eKOLOka - mesečni paket   5,00 €

6. eKOLOka - dnevni paket   1,00 €

7. Kartica KRsKOLOSOM, eKOLOka, RADOLCA   8,00 €

Pomoč uporabnikom

Klicni center za pomoč uporabnikom: +386 1 530 5303

Za lokalni sistem JeseNICE bike (Zavod za šport Jesenice): +386 31 334 423, (od ponedeljka do nedelje od 8.00 do 20.00)

Uporabnik je dolžan koristiti storitev sistema s potrebno previdnostjo, preudarnostjo in skrbnostjo dobrega gospodarja ter v skladu s splošnimi pogoji.

Splošna pravila in pogoji uporabe sistema za avtomatizirano izposojo koles Gorenjska Bike

Cenik

Kratka navodila in napotki za enostavno izposojo in uporabo koles

Navodila za uporabo električnih koles